گیاهان دارویی انرژی زا

 

تعریف کلمه ی «انرژی» سخت است و حتی محققان مشهور درباره ی تعریف دقیق و صحیح آن اختلاف نظر دارند. اما تنها مسئله واضح این است که ما برای زنده ماندن، به انرژی نیاز داریم.

یک روش مقبول برای افزایش انرژی طبیعی بدن، استفاده از گیاهان دارویی است که بیشتر برای مصارف پزشکی و آشپزی، پرورش داده می‏شوند. آنها باعث حفظ گردش خون در بدن و عملکرد صحیح مغز می‏شوند.

گیاهان دارویی مشخص مانند جینسینگ و جینگو بیلوبا در افزایش انرژی بدن موثرند.

 

 

فلفل

 

طی مراحل زیر، اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب خواهید کرد:

 

1- فلفل قرمز تند، باعث بهبود گردش خون در بدن می شود. همچنین تاثیر سایر گیاهان دارویی را در تقویت دستگاه گردش خون، افزایش می‏دهد. فلفل قرمز، میزان انرژی بدن را سریع‏تر افزایش می‏دهد.

 

 

جینگو بیلوبا

 

 

2- گیاه دارویی جینگو بیلوبا (ginkgo biloba) ، جریان خون را به سمت مغز افزایش می‏دهد. همچنین میزان افسردگی را کم می‏کند. برای کسب بهترین نتیجه باید حداقل به مدت 2 هفته، هر روز از جینگو بیلوبا استفاده کنید.

 

 

آب بشقابی

 

 

 

3- گیاه دارویی آب بشقابی (gotu kola)، سیستم عصبی مرکزی را تحریک می‏کند. همچنین با کاهش میزان افسردگی و خستگی باعث افزایش توان بدنی می شود.

 

 

جینسینگ

 

 

 

4- گیاه دارویی جینسینگ (ginseng) با تقویت سیستم ایمنی بدن و دفع عفونت‏ها و بیماری‏ها، باعث افزایش انرژی بدن می‏شود. پس سعی کنید هر روز مقداری از آن استفاده کنید.

 

 

5- یک لیست از گیاهان دارویی و اثرات درمانی آنها را تهیه کنید (از طریق کتب یا اینترنت و...) تا گیاهان افزایش دهنده‏ای انرژی بدن را بشناسید.

تذکرات:

* اگر دچار خستگی و کمبود توان و انرژی شدید، به خاطر داشته باشید که این، علامت یک اختلال در بدن است، نه خود اختلال. لذا قبل از درمان، باید با یک پزشک مشورت کنید تا علت دقیق کمبود انرژی خود را دریابید.

 

* داروهای گیاهی می‏توانند میزان انرژی و توان بدن شما را افزایش دهند، ولی این نوع درمان‏ها، هنگامی که سلامت و زندگی شخص را به خطر می‏اندازند، نباید استفاده شوند. اگر دچار سرگیجه، سردرد، عدم هوشیاری، درد قفسه سینه و هذیان گویی شدید، فوراً با یک پزشک تماس بگیرید و یا به نزدیک‏ترین مرکز درمانی مراجعه کنید.

 

بیماران قلبی، افراد مبتلا به فشار خون بالا و افت ناگهانی قند خون نباید از گیاه دارویی جینسینگ استفاده کنند، یزرا وضعیت بیماری آنها را بدترمی کند.

 
 

برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 8 خرداد 1394برچسب:, | 10:51 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |

داروهای گیاهی، گاهی بی‌خطر و بی‌فایده

گیاهان دارویی

اخیراً در بسیاری كشورها و از جمله در كشور ما، مردم اقبال زیادی به داروهای گیاهی نشان می‌دهند.

این اقبال عمومی می تواند دو علت داشته باشد:

ناامید‌شدن از تاثیر داروهای شیمیایی معمول، یا ترس از عوارض احتمالی آنها.

اما در این جو عمومی مثبت در مورد داروهای گیاهی، اغلب یك نكته فراموش می‌شود و آن این است كه این داروها هم محدودیت‌ها و عوارض خاص خود را دارند و هنوز در مورد تاثیر احتمالی همه داروهای گیاهی و گیاهان دارویی، تحقیقات كافی علمی صورت نگرفته و همه عوارض و تاثیرات آنها مشخص نشده است، بنابراین مصرف این داروها نیز، مانند هر داروی دیگری، باید توأم با احتیاط و مشورت با متخصصان فن باشد.

تحقیقاتی كه به تدریج در مورد برخی از این داروها انجام می‌شود، نشان می‌دهد كه نمی‌توان همه فواید منتسب به این داروها را اثبات كرد و برخی از آنها از بوته آزمایش‌های علمی، سربلند بیرون نمی‌آیند.

یكی از تازه‌ترین این مطالعات، در مورد گیاه «جینگو بیلوبا» انجام شده كه مصرف آن این روزها در كل جهان گسترش زیادی داشته است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد كه این داروی گیاهی، آنچنان كه مشهور شده، نمی‌تواند روی زوال عقل و آلزایمر مؤثر باشد.

به گزارش بی‌بی‌سی، در این مطالعه كه در كالج سلطنتی انگلستان انجام شده، 176 بیمار مبتلا به درجات خفیف تا متوسط آلزایمر، انتخاب شدند و به ‌مدت 6 ماه، روزانه 120 میلی‌گرم از عصاره این دارو را مصرف كردند.

ارزیابی حافظه و قوای شناختی این بیماران، قبل از مصرف دارو و در فاصله 2، 4 و 6 ماه بعد از مصرف، نشان داد كه این دوره درمانی، تاثیر چندانی در بهبود توان ذهنی و حافظه این بیماران نداشته است. همچنین كیفیت زندگی این بیماران، توسط پرستاران و مراقبین آنها ارزیابی شد و هیچ تغییر محسوسی در این مدت گزارش نشد.

البته نمی‌توان منكر برخی تاثیرات مثبت داروهای گیاهی شد؛ چنان‌كه داروهای شیمیایی هم در درمان بیماری‌های گوناگون تاثیرات متفاوتی دارند. اما بهتر است در مورد تاثیر آنها، مبالغه نكنیم و در مصرف آنها نیز، همانند سایر داروها، جانب احتیاط و تعادل را رعایت كنیم.

بنا به گفته كارشناسان، مصرف بسیاری از داروهای گیاهی در زنان باردار و شیرده ، یا افرادی كه دچار بیماری‌های زمینه‌ای مختلفی، از جملهبیماری‌های قلبی ، فشارخون و دیابت هستند، می‌تواند عوارض خطرناكی داشته باشد.

همچنین مصرف این داروها همزمان با داروها و غذاهای دیگر می‌تواند باعث تداخل اثر آنها شود كه گاهی با عوارض خطرناكی توأم است.

استفاده از دوز بالای این داروها نیز، اشتباه نسبتا رایجی است كه می‌تواند باعث مسمومیت دارویی و مشكلات بعدی ناشی از آن شود و لزوم احتیاط در مورد مصرف آنها و مشورت با متخصصان در مورد آنها را صد چندان می‌كند.


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 8 خرداد 1394برچسب:, | 10:50 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |

مصرف خود سرانه گیاهان دارویی خطرناك است

گیاهان دارویی

جمعی از محققان دانشگاه علوم پزشکی تهران بر این باورند هر چند گیاهان دارویی در درمان برخی بیماری ها می توانند به تنهایی یا به همراه داروهای شیمیایی موثر باشند، اما در بسیاری از بیماری ها نمی توانند جایگزین داروهای متداول گردند.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا- منطقه علوم پزشکی تهران، مصرف داروهای گیاهی مانند داروهای شیمیایی، باید با تایید و تجویز پزشک و زیر نظر وی انجام پذیرد و این تصور که چون این مواد طبیعی هستند و خوردن هر مقدار از آنها بی ضرر است، اشتباه است.

استفاده ی بیش از حد (در صورتی که دوز کم آن مفید باشد) از این مواد می تواند موجب مسمومیت و حتی در مواردی منجر به مرگ شود، مثلا استفاده بی رویه از گیاهی بنام انگشتانه، ممکن است باعثخستگی، ضعف عمومی، گیجی، توهم، سردرد، بی حالی، سرگیجه، غش، نامنظمی حرکات قلب، تاری دید، دو بینی، بی اشتهایی ، تهوع،استفراغ و... شود.

همچنین یک مشکل به ظاهر ساده ممکن است نشانه ی بیماری خطرناکی باشد؛ مثلاً سرفه می تواند نشانگر سل یا حتی سرطان ریه باشد، که در صورت عدم مراجعه ی به موقع به پزشک موجب وخیم تر شدن بیماری می شود.

بنابراین توصیه می شود در صورت بروز علائم خاص بیمارگونه، با مراجعه به پزشک نسبت به رفع مشکل اقدام کنید و در صورت تمایل به استفاده از داروهای گیاهی، با اجازه پزشک متخصص و زیر نظر وی اقدام به مصرف آن نمایید.

همچنین گاهی داروهای گیاهی تأثیر کمی بر درمان بیماری دارند و مصرف آنها با داروهای شیمیایی می تواند به نتایج بسیار امیدوار کننده منجر شود.


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 8 خرداد 1394برچسب:, | 10:49 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |

اطلاعاتي درباره دَم کرده هاي گياهي

دم کرده ها

چه قدر اهل نوشيدني‌ هستيد؟ آب و آبميوه را مي‌ پسنديد يا از دم ‌کرده‌ هاي گياهي لذت مي ‌بريد؟ مصاحبه ي زير با دکتر صالحي سورمقي، استاد دانشکده داروسازي تهران در مورد خواص دم‌ کرده‌ هايي است که امروزه به شکل تي ‌بگ‌ يا چاي ‌کيسه ‌اي يا نوشيدني‌ هاي خنک آماده، به فروش مي ‌رسند.

آقاي دکتر! اگر موافق باشيد، بحث را از خواص دم‌ کرده‌ها شروع کنيم.

گياهان دارويي مي‌ توانند به اشکال مختلف به صورت فرمولاسيون‌ هاي دارويي تبديل شده و مورد استفاده قرار گيرند. استفاده از اين اشکال دارويي به نوع گياه، نوع ماده موثر، مقاومت مواد در اثر ميزان حرارت، حلاليت، پايداري در اثر گذشت زمان و عوامل ديگر بستگي دارد. مثلا براي استفاده از اثري مشخص حتما بايد از دم‌ کرده گياه استفاده کرد، در حالي که براي اثري متفاوت از همان گياه ممکن است از جوشانده آن استفاده کرد. اين مساله به اين معني است که گاه در دم‌ کرده گياه يک دسته مواد خاص وارد مي ‌شوند و بر اثر حرارت بيشتر و جوشاندن مواد ديگر و در نتيجه خواص اين دو محصول با هم متفاوت خواهد بود. به عنوان نمونه ‌اي مشهور مي ‌توان تفاوت چاي دم‌ کرده و جوشانده را مقايسه کرد.

دم کردن

چاي دم ‌کرده داراي عطر و طعم دلنشين بوده و داراي خاصيت رفع خستگي است، در حالي که چاي جوشيده داراي رنگ سياه، بو و مزه نامطبوع و خاصيت يبوست‌آور است چون با جوشيدن چاي مقدار زيادي مواد قابض(مواد تانني) وارد چاي شده و ظاهر و باطن آن را تغيير مي ‌دهد لذا در استفاده از گياهان دارويي بايد دقت كرد که کدام شکل آن بايد تهيه و مورد استفاده قرار گيرد.

براي دم ‌کردن صحيح چه بايد کرد؟

اگر قسمت مورد استفاده خرد يا نرم باشد، احتياج به تغيير شکل ندارد ولي اگر سفت و سخت باشد حتما بايد خرد، له و يا پودر شود، سپس به مقدار معيني برداشته و روي آن آب در حال جوش ريخته شود. در ظرف را بسته و به مدت 20 تا 30 دقيقه مي‌ گذاريم تا دم بکشد. براي تسريع در اين عمل و استخراج بهتر مواد بهتر است ظرف محتوي گياه و آب جوش را به مدت 10 تا 20 دقيقه روي بخار(روي کتري يا سماور) قرار دهيم، آنگاه صاف کرده و آن را ميل کنيم. ميزان مصرف گياه و آب جوش در مورد هر گياه ممکن است متفاوت باشد.

در بازار چاي‌ هاي کيسه‌‌اي، با اسانس و رنگ انواع ميوه‌ ها مثل آلبالو وجود دارد. مصرف اين چاي ‌هاي کيسه ‌اي اشکالي ندارد؟

در رابطه با اين موضوع نمي ‌توانم به طور قاطع پاسخ دهم. اين نوع از چاي ‌هاي کيسه ‌اي را شرکت‌هاي مختلف توليد مي ‌کنند. برخي از آن ها ممکن است طعم يا رنگ مصنوعي داشته باشند. نمونه‌ هايي را بايد به آزمايشگاه ارسال کرد، ببينيم طعم و رنگ طبيعي است يا شيميايي. در صورت استفاده از افزودني ‌هاي طبيعي مصرف شان مانعي ندارد.

چاي کيسه اي

به طور کلي، شما مصرف چاي کيسه ‌اي را توصيه مي‌ کنيد يا چاي خشک را‌؟

متاسفانه بايد گفت اکثر چاي ‌هاي کيسه‌ اي در بازار داراي مواد مصنوعي هستند. شما وقتي يک تي ‌بگ را در آب‌ جوش مي‌ اندازيد و کمتر از 30 ثانيه رنگ مي ‌دهد و بوي چاي دارد نمي ‌تواند چاي معمولي، طبيعي و خالص باشد.

به طور قطع به آن مواد مصنوعي اضافه شده است، به ويژه چاي‌ هاي کيسه ‌اي خارجي خيلي سريع رنگ مي ‌دهد و هر چه چاي کيسه‌ اي بيشتر در آب جوش قرار مي ‌گيرد، رنگ غليظ ‌تري ايجاد مي ‌کند. چاي معمولي ايراني را اگر در کيسه بريزيد و در يک ليوان قرار دهيد، 10 دقيقه طول مي‌ کشد تا رنگ زرد مايل به نارنجي ايجاد کند.

 

اين موضوع در رابطه با ساير گياهان دارويي مثل تي ‌بگ نعناع هم صادق است؟

به طور کل در تي ‌بگ ‌ها، گياه به صورت پودر درمي ‌آيد و زمان دم کشيدن آن کوتاه ‌تر مي‌ شود. من شکل سنتي را بيشتر توصيه مي‌ کنم. بسياري از مردم هنوز هم دوست دارند دم‌ کرده ‌ها را به شکل سنتي مصرف کنند. مثلا دم‌ کرده گل گاوزبانکه به همراه ليموعماني داراي خاصيت آرام‌ بخش، مقوي قلب و مسکن سرماخوردگي است، اکثرا به صورت سنتي مورد مصرف قرار مي ‌گيرد.

خيلي از ما از يک تي ‌بگ براي 2 فنجان استفاده مي‌ کنيم. آيا اين کار درست است يا نه؟

استفاده از يک تي‌ بگ براي دو فنجان ايرادي ندارد، فقط ممکن است ترکيبات در فنجان دوم کمي رقيق ‌تر باشد.

اخيرا گروهي از دم‌ کرده‌ ها وارد بازار شده‌اند که شبيه به بسته ‌بندي آب ‌ميوه‌ها به شکل خنک عرضه مي‌ شود. نظرتان در رابطه با آن ها چيست؟

ابتدا بايد ديد ساختار آن ها چيست و براي نگهداري آيا به آن ها افزودني اضافه شده است يا خير. دم ‌کرده‌ همان ‌طور که از نام آن پيداست، يعني روي گياهي آب جوش بريزيم و به مدت نيم ساعت در ظرف را بگذاريم يا براي تسريع روند‌ آن را روي بخار ملايم آب قرار دهيم تا گرمايي که به آن مي ‌دهد مانع از سرد شدن آن طي اين مدت شود، بعد آن را مصرف کنيم. اگر ما دم‌ کرده‌ها را نگه داريم تا سرد شوند، مقداري رسوب در آن ها ايجاد مي ‌شود. اسم اين نوشيدني خنک شده ديگر دم کرده نيست و خواص دم‌ کرده‌ ها را ندارد. اگر در بازار موادي با اين نام فروخته مي ‌شود که رسوب هم ندارد بايد نام آن را عصاره يا نوشيدني گذاشت. به طور حتم مواد نگه‌ دارنده شيميايي هم دارند. دم‌ کرده‌ ها را بايد پس از تهيه آني خورد. اگر سرد شد و مواد آن رسوب کرد، ديگر ممکن است فايده‌ اي نداشته باشد.

در پايان، لطفا چند نوع دم‌ کرده مفيد به ما معرفي کنيد تا در برنامه نوشيدني‌ هاي روزانه ‌مان بگنجانيم؟

دم کرده نعناع

از دم‌کرده‌ هاي پُرمصرف ديگر مي‌ توان به گياه ختمي و گل پنيرک اشاره كرد که در سرماخوردگي به عنوان ضد سرفه، خلط‌ آور و صاف كننده صدا قابل مصرف است.

همچنين دم‌کرده برگ نعناع از مصرف زيادي برخوردار است. اين فرآورده‌ به عنوان مسکن و ضد نفخ و اسپاسم مي ‌تواند مورد استفاده قرار گيرد.

از ديگر دم‌ کرده‌هاي پرمصرف چاي سبز است که مصرف آن در ژاپن، چين و ترکمن صحراي ايران بالا است.

نحوه دم‌ کردن آن کاملا شبيه چاي و داراي اثرات مشابه بوده با اين تفاوت که اثرات ضد سرطاني، آنتي اکسيدان، كاهندگي چربي و کلسترول آن بيشتر از چاي سياه است. لازم به يادآوري است که گياه چاي سياه (چاي معمولي) و چاي سبز يکي بوده و فقط تفاوت آن ها در نحوه به عمل آوردن‌ شان است، به اين صورت که اگر به محض چيدن برگ چاي تازه آن را خشک کنيم، چاي سبز تهيه مي‌ شود ولي اگر پس از چيدن برگ تازه چاي، عمل تخمير(پلاسيده شدن) روي آن انجام شود به چاي سياه تبديل مي ‌شود.


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 8 خرداد 1394برچسب:, | 10:47 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |

گیاهان دارویی مفید برای اعصاب

 



 

 

گیاهان دارویی مفید برای اعصاب

 

دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، گیاهان دارویی مفید برای اعصاب را به شرح زیر نام می برد:بنگ دانه - بید- پونه- تاتوره- تاجریزی سیاه- خشخاش- چای کوهی- شاهدانه - زرشک- گل مغربی- گریپ فروت- مارچوبه- کاسنی- گل محمدی- قهوه- نسترن- اسطوخودوس - بابونه - بادرنجبویه - بهارنارنج - جوی دوسر - جین سینگ - جینکو - چای - رازک - ریحان - زردچوبه - زعفران - سنبل الطیب - علف چای - کرفس - گل رنگ - گل ساعتی - گل گاو زبان - نعنا فلفلی - نعنا قمی.

 

در متن پایین تعدادی از گیاهان دارویی مفید برای بهبود و رفع برخی ناراحتی های اعصاب را بیان می کنیم که تعدادی با هم و تعدادی به تنهایی استفاده می شوند.

 

این نکته ی خیلی مهم را باید متذکر شویم که بیان موارد استفاده ی این گیاهان دارویی، تنها بر اساس وظیفه اطلاع رسانی سایت می باشد و به هیچ عنوان به معنای تجویز یا تکذیب مورد درمانی ذکر شده نمی باشد.

 

آرامش اعصاب

1- یک قسمت گل بابونه ، یک قسمت گیاه اسطو خودوس ، یک قسمت برگ نعناع ، دو قسمت ریشه سنبل الطیب ، سه قسمت میوه رازیانه و سه قسمت گل و برگ پاخری را بکوبید (منظور از قسمت، نسبت مواد به هم می باشد) و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت 20 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان صبح و شب میل کنید.

 

2- ریشه سنبل الطیب ، برگ نعناع و گیاه اسطوخودوس ( از هر کدام سه قسمت) را بکوبید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، صبح و شب میل کنید.

 

3- ریشه سنبل الطیب، گل رازک، گیاه اسطوخودوس، گیاه فرنجمشک، گل بابونه و میوه انیسون ( از هر کدام یک قسمت) را بکوبید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، صبح و شب میل کنید.

 

4- 20 گرم بادرنجبویه و 20 گرم علف چای و 5 گرم رازک را بکوبید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت 20 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، صبح و شب میل کنید.

 

5- 2 تا 4 گرم علف چای (هوفاریقون) را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

6- 5 تا 10 گرم گلبرگ شقایق را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

7- 2 تا 4 گرم گیاه ریحان را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

8- 2 تا 4 گرم گل بابونه را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

9- 1 تا 2 گرم برگ مریم گلی را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

10- 2 تا 4 گرم ریشه سنبل الطیب را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار، هر بار یک فنجان میل کنید.

این گیاه دارویی برای رفع مشکلات عصبی زیر نیز مفید است :

هیستری ، هیجان ، ترس ، تشنج های عصبی ، سرگیجه های عصبی ، سرفه های عصبی، آسم و ترس شبانه کودکان.

 

رفع سردرد

1- سنبل الطیب، اکلیل کوهی، بابونه و نعناع ( از هر کدام یک قسمت) را بکوبید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت 20 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، صبح و شب میل کنید.

 

2- 3 گرم اسطوخودوس، 3 گرم تخم گشنیز و 5 دانه فلفل سیاه را بکوبید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، نیم ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

3- 10 گرم صمغ عربی، 10 گرم تخم گشنیز و 10 گرم تخم کدو را بکوبید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت قبل از غذا میل کنید.

 

4- برگ بادرنجبویه ، گل بهار نارنج، اسطوخودوس ، میوه نسترن و میوه رازیانه (از هر کدام 10 گرم) را بکوبید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت 20 دقیقه بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و گرم گرم میل کنید.

 

مقوی اعصاب

1- 2 تا 5 گرم گیاه اسطوخودوس را بکوبید. سپس آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

2- 2 تا 4 گرم برگ نارنج را بکوبید. سپس آن را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

رفع بی خوابی

1- ریشه سنبل الطیب، گیاه فرنجمشک، گیاه اسطوخودوس و گیاه پاخری ( از هر کدام یک قسمت) را بکوبید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، صبح و شب میل کنید.

 

2- 15 گرم بادرنجبویه ، 10 گرم رازیانه، 5 گرم بابونه، 5 گرم نعناع ، 5 گرم سنبل الطیب و 5 گرم علف چای را بکوبید و با هم مخلوط کنید. یک قاشق غذا خوری از این مخلوط را در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، صبح و شب میل کنید.

 

رفع هیستری

1- 2 تا 4 گرم برگ بادرنجبویه را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان ، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

2- 1 تا 2 گرم گیاه سداب را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان ، یک ساعت بعد از غذا میل کنید.

 

3- 2/0 تا 5/0 گرم کلاله زعفران را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی دو بار، هر بار یک فنجان، یک ساعت بعد از غذا میل کنید (همراه غذا نیز می توان مصرف نمود).

 

منابع :

- سایت آی آر طب

- کتاب گیاهان دارویی و گیاه درمانی - تالیف دکتر محمد حسین صالحی سورمقی


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 8 خرداد 1394برچسب:, | 10:45 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |
گیاهان دارویی مفید برای پوست
دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، گیاهان دارویی مفید برای پوست را به شرح زیر نام می برد:

آواکادو ، آویشن ، اسیدهای گیاهی ، انگور ، بابونه ، بادام ، بادام زمینی ، پنیرک ، توت فرنگی ، جو دو سر، حنا ، خارمریم ، ختمی ، زیتون ، شنبلیله ، شیرین بیان ، شاهتره ، صبرزرد ، عسل ، گزنه ، ماست ، همیشه بهار و هویج.

در متن پایین تعدادی از گیاهان دارویی مفید برای بهبود و رفع برخی عوارض پوستی را بیان می کنیم که تعدادی با هم و تعدادی به تنهایی استفاده می شوند.


این نکته ی خیلی مهم را باید متذکر شویم که بیان موارد استفاده ی این گیاهان دارویی، تنها بر اساس وظیفه اطلاع رسانی سایت می باشد و به هیچ عنوان به معنای تجویز یا تکذیب مورد درمانی ذکر شده نمی باشد.



1- خارش پوست

الف) عصاره گیاه شاهتره، اسانس برگ گیاه برگ بو، روغن اسطو خودوس و اسانس نعناع، هر کدام به تنهایی برای رفع خارش پوستی مفیدند که می توانید آن ها را به قسمت خارش دار بمالید.

 

ب) 4 تا 6 گرم مغز بادام شیرین و 4 تا 6 گرم مغز بادام تلخ را با 60 گرم قند بسایید و حاصل را با دو لیوان آب مخلوط کنید. در نتیجه نوعی شیر بادام به صورت امولسیون به دست می آید که باید آن را در مدت 24 ساعت به موضع خارش دار بمالید.

 

 ج) یک قسمت گل حلوا را با یک قسمت ریشه انجبار و یک قسمت درمنه به مدت پنج دقیقه بجوشانید (منظور از قسمت، نسبت مواد به هم می باشد). سپس جوشانده را صاف کنید. حاصل صافی را پس از سرد شدن روزی دو تا سه بار به محل خارش دار بمالید.

 

د) برگ سنا، پوست هلیله زرد، مدرسنگ و سفیداب قلعی (از هر کدام یک قسمت) را بکوبید و با 20 قطره روغن گل سرخ و 20 قطره روغن بنفشه مخلوط کنید. سپس مخلوط حاصل را روی محل مورد نظر قرار دهید.

 

2- دمل و زخم

کتیرا، تخم مرو، تخم کتان، گل بابونه و گل ختمی (از هر کدام یک قسمت) را بکوبید و با دو لیتر شیر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد. ماده ی حاصل را چند نوبت به موضع مورد نظر بمالید.

 

3- اگزما و جوش های صورت

2 تا 4 گرم گیاه گلدار بنفشه سه رنگ را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و روزی سه بار، هر بار یک فنجان میل کنید.

توجه : در مصرف خارجی از دم کرده آن می توان جهت پاک کردن زخم های عفونی و ناراحتی های پوستی نیز استفاده کرد.

 

4- شکاف پاشنه پا و ناراحتی های پوستی

2 تا 4 گرم اسانس و گل بابونه اصلی را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به محل ناراحتی پوستی بمالید.

 

5- اگزما و زخم های پوستی

الف) 2 تا 4 گرم پوست بلوط را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و موضع مورد نظر را با آن شستشو دهید.

ب) گیاه تازه علف چشمه را له کرده و به صورت ضماد بر روی موضع قرار دهید.

 

6- قارچ های پوستی

الف) مقداری تخم شنبلیله را بکوبید و با آب مخلوط کنید تا به شکل خمیر درآید. سپس آن را روی محل مورد نظر قرار دهید.

ب) 10 تا 20 گرم حنا را در دو لیوان آب جوش حل کنید و مدت نیم ساعت صبر کنید. سپس آن را بدون صاف کردن به موضع قارچی بمالید و مدت نیم ساعت روی پوست باقی بگذارید. در انتها موضع  را با آب گرم شستشو دهید.

 

7- جوش و ورم پوست 

100 گرم ریشه زنجبیل شامی را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به صورت لوسیون یا کمپرس گرم استفاده کنید.

 

8- محافظت پوست و رفع شکنندگی آن

4 تا 6 گرم شیره تازه گل همیشه بهار را با 600 گرم کره یا چربی دیگری مخلوط کنید. سپس به موضع مورد نظر بمالید.

این گیاه دارویی همچنین برای التیام زخم های سطحی بدن ، سوختگی ، سرمازدگی ، رفع دانه های پوستی و اگزما توصیه شده است.

 

9- تحریکات آلرژیکی پوست

3 تا 5 گرم روغن مغز بادام را به موضع مورد نظر بمالید.

 

10- کوفتگی و التیام پوست

5 تا 10 گرم همیشه بهار کوهی را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به محل بمالید.

 

11- زخم های پوستی

5 تا 10 گرم ریشه سمفیتون (کنسود طبی) را بکوبید. سپس در یک لیوان آب جوش ریخته و مدت نیم ساعت بگذارید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به موضع مورد نظر بمالید.

 

12- التیام دهنده و نرم کننده پوست

روغن بادام شیرین را به موضع مورد نظر بمالید.

این گیاه دارویی در موارد زیر نیز استفاده می شود:

- التهاب های سطحی بدن

- سوختگی ها

- ضد خارش در سرخک و مخملک

- تسکین دهنده اگزما

منابع :

- سایت آی آر طب (بانک اطلاعات داروهای گیاهی و گیاهان دارویی)

- کتاب گیاهان دارویی و گیاه درمانی – تالیف دکتر محمد حسین صالحی سورمقی

برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 8 خرداد 1394برچسب:, | 10:44 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |

کدام گیاه برای کدام بیماری؟

گیاهان دارویی

گیاهان مختلف دارای خواص زیاد و متفاوتی هستند، با این حال خوب است بدانیم که برای هر بیماری یا مشکل خاص، چه گیاهانی مفیدتر است.

اما این بدان معنا نیست که آن ها را به صورت خودسرانه و به مقادیر زیاد دریافت نماییم. پروفسور روگر بیارد، پژوهشگر دانشگاه آدلاید می گوید: بسیاری از ترکیبات گیاهی می ‌توانند حاوی غلظت ‌های کشند‌ه‌ ای از آرسنیک، جیوه و سرب باشند. این مواد ممکن است سبب بروز بیماری های جدی و یا حتی منجر به مرگ مصرف کننده شوند، به ویژه اگر در مقادیر بسیار زیاد مصرف شده و یا به جای خوردن، تزریق شوند.

نکته ی قابل ملاحظه ی دیگری که لازم می دانم آن را عنوان کنم این است که گیاهان دارویی مختلف را با توجه به توصیه‌ های اطرافیان و دوستان و بدون هیچ گونه مطالعه و آشنایی مصرف نکنید و استفاده از این گیاهان بهانه ای نباشد که در دوران بیماری، درمان اصلی خود را به تعویق بیندازید و از خوردن داروهایی که پزشک تان تجویز کرده است، فاصله بگیرید.

این تقسیم بندی برگرفته از کتاب گیاهان دارویی و گیاه درمانی آقای دکتر محمد حسین صالحی سورمقی، دانشیار دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

گیاهان دارویی آرام بخش، ضد افسردگی، مقوی اعصاب و محافظ اعصاب

اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بهارنارنج، جوی دوسر، جینسینگ، جینکو، چای، رازک، ریحان، زردچوبه، زعفران، سنبل الطیب، علف چای، کرفس، گل رنگ، گل ساعتی، گل گاوزبان، نعنا فلفلی و نعنا قمی.

گیاهان دارویی ادرارآور

بومادران، جعفری، چای، ذرت، قره قات، علف چای، کدوتنبل، کرفس، گزنه، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، مرزه، همیشه بهار و هویج.

گیاهان دارویی افزایش دهنده ی قوای جنسی

انیسون، بادام زمینی، توت فرنگی، پنج انگشت، جعفری، جینسینگ، رازیانه، ریحان، زردآلو، زعفران، سیر، شاه تره، شنبلیله، فلفل، کرفس، گردو،گشنیز، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار و هویج.

گیاهان دارویی استروژنیک و ضد استروژن (تنظیم کننده اختلالات هورمونی)

پنج انگشت، رازک، رازیانه، کتان.

گیاهان دارویی شیرافزا

انیسون، بادام زمینی، پنج انگشت، رازک، رازیانه، ریحان.

گیاهان دارویی ضد آلرژی (ضد حساسیت)

انگور، بادرنجبویه، خارمریم، دارچین، زردچوبه، شاه تره، نارنج

گیاهان دارویی ضد آلزایمر

اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انگور، بادرنجبویه، جینکو، چای، ریحان، کرفس، مریم گلی

گیاهان دارویی ضد اسهال

اوکالیپتوس، به، بومادران، چای، دارچین، سیب، گون، ماست، مرزه

گیاهان دارویی ضد اکسیدان

 

آویشن، انگور، اکلیل کوهی، بابونه، بادام زمینی، توت فرنگی، جعفری، جین سینگ، جینکو، چای، خارمریم، ریحان، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، زیتون،سویا، فلفل، قاصدک، قره قاط، علف چای، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، هویج.

سنبل الطیب

گیاهان دارویی ضد تعریق و عطش

فلفل، لیموترش، مریم گلی، مرزه.

گیاهان دارویی ضد درد و التهاب

اسطوخودوس، اکلیل کوهی، اوکالیپتوس، بومادران، جعفری، خارمریم، زنجفیل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گل رنگ، مرزه، همیشه بهار

گیاهان دارویی ضد سرطان

انگور، پیاز، توت فرنگی، جین سینگ، جینکو، چای، زردچوبه، سویا، سیر، فلفل، علف چای، کرفس، گون، ماست، مرزه، همیشه بهار، هویج.

گیاهان دارویی ضد سم

اکلیل کوهی، زیتون، سیر، فلفل، قاصدک، لیموترش، نعنا فلفلی.

گیاهان دارویی ضد میکروب، ضد قارچ و ضد ویروس

آویشن، انگور، اکلیل کوهی، انیسون، اوکالیپتوس، بادرنجبویه، بارهنگ، بومادران، پیاز، پنج انگشت، جعفری، چای، حنا، دارچین، رازیانه، زردچوبه، زنجفیل، سرخارگل، سیر، عسل، فلفل، قره قاط، علف چای، کرفس، گردو، گشنیز، گل رنگ، ماست، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار

گیاهان دارویی قاعده آور

اسطوخودوس، اکلیل کوهی، انیسون، بابونه، بومادران، پنج انگشت، جعفری، رازک، زعفران، خارمریم، کرفس، گل رنگ. 

‎گیاهان دارویی کاهش دهنده اسید اوریک

اسفرزه، بارهنگ، جعفری، جو دو سر، زیتون، سرخ ولیک، کرفس، نارنج، هویج.

گیاهان دارویی کاهش دهنده ترشح شیر

جعفری، مریم گلی، هویج.

گیاهان دارویی کاهش دهنده قند خون

اسطوخودوس، اوکالیپتوس، پیاز، جو، جین سینگ، زیتون، سیر، شنبلیله، قاصدک، کدوتنبل، کرفس، کنگرفرنگی، گردو، گزنه، گشنیز، هویج.

گیاهان دارویی کاهش دهنده میل جنسی

رازک، مریم گلی، نعنا فلفلی.(همان طور که مشاهده می کنید نعنا فلفلی و خیلی از گیاهان دیگر هم در کاهش و هم در افزایش یک مورد خاص دیده می شوند، این مساله به این دلیل است که این گیاهان خواص تعدیل کننده دارند، مانند انگور که هم خاصیت لاغر کنندگی دارد و هم خاصیت چاق کنندگی.)

گیاهان دارویی محرک سیستم دفاعی بدن

آویشن، انگور، بابونه، بارهنگ، جو دو سر، جین سینگ، ختمی، زردچوبه، سرخارگل، سیر، قره قاط، مریم گلی.

گیاهان دارویی مسهل

انگور، اسفرزه، بادام، توت فرنگی، ختمی، زیتون، سنا، صبر زرد، کتان، کرچک، گون.

گیاهان دارویی

گیاهان دارویی موثر بر بهداشت و سلامت پوست

آواکادو، آویشن، اسیدهای گیاهی، انگور، بابونه، بادام، بادام زمینی، پنیرک، توت فرنگی، جو دو سر، حنا، خارمریم، ختمی، زیتون، شنبلیله، شیرین بیان، شاه تره، صبرزرد، عسل، گزنه، ماست، همیشه بهار، هویج.

گیاهان دارویی موثر بر اختلالات دستگاه تنفس

آویشن، اسفرزه، اوکالیپتوس، بارهنگ، بومادران، پنیرک، پیاز، جو، جین سینگ، جینکو، چای، ختمی، زردآلو، سیب، سرخارگل، شیرین بیان، عسل، فلفل، گل گاوزبان، مرزه، نعنا فلفلی، نعنا قمی.

گیاهان دارویی موثر بر قلب و عروق(کاهش چربی، کاهش کلسترول، کاهش فشار خون و موارد دیگر)

آواکادو، آویشن، اسفرزه، اکلیل کوهی، انگور، بابونه، بادام زمینی، بارهنگ، پیاز، جعفری، جو، جین سینگ، جینکو، چای، زنجفیل، زیتون، سرخ ولیک، سویا، سیب، سیر، شنبلیله، فلفل، قره قاط، علف چای، کتان، کدو تنبل، گزنه، کنگر فرنگی، گردو، گشنیز، گل رنگ، گل گاوزبان، لیموترش، ماست، نارنج، همیشه بهار، هویج.

گیاهان دارویی موثر بر دستگاه گوارش(ضد درد، نفخ و اسپاسم، ضد یبوست، مقوی و محرکه هضم)

آویشن، اکلیل کوهی، انیسون، اسطوخودوس، بابونه، بادرنجبویه، بومادران، به، توت فرنگی، پیاز، جعفری، جو دو سر، حنا، دارچین، رازک، رازیانه، ریحان، زردآلو، زردچوبه، زعفران، زنجفیل، سیر، شیرین بیان، عسل، علف چای، فلفل، قاصدک، قره قاط، کرفس، کنگر فرنگی، گشنیز، گل ساعتی، گل گاوزبان، گون، لیموترش، مرزه، مریم گلی، نارنج، نعنا فلفلی، نعنا قمی، همیشه بهار، هویج.

گیاهان دارویی موثر در اختلالات کبدی

انگور، انیسون، جعفری، چای، خارمریم، زردچوبه، سویا، سیر، شاه تره، قاصدک، کنگرفرنگی، گیاه رنگ، نارنج.


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 8 خرداد 1394برچسب:, | 10:43 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |

معرفی برخی گیاهان دارویی

گیاهان دارویی گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌ های آن ها حاوی ماده ی موثره‌ است. این ماده که کمتر از یک درصد وزن خشک گیاه را تشکیل می ‌دهد، دارای خواص دارویی موثر بر موجودات زنده ‌است. همچنین کاشت، داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از ماده ی موثره ی آن ها انجام می ‌گیرد. -------------------------------------------------------------------------------- در ادامه شما را با خواص چند گیاه دارویی آشنا می کنیم. ولی به خاطر داشته باشید که در مصرف گیاهان دارویی نیز نباید زیاده روی کنید. باباآدم ؛ درمان کننده بیماری‌ های پوستی محمد صالحی سورمقی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره ی این گیاه می گوید: باباآدم یکی از گیاهان دارویی است که از ریشه آن برای درمان بیماری ‌های پوستی استفاده می ‌شود که مصرف آن به شکل موضعی یا خوراکی است. ریشه‌ ی باباآدم، ضد میکروب، ضد تومور، ضد تب، ادرارآور، کاهش ‌دهنده ی قند خون و معرق است. از گیاه باباآدم فرآورده ‌های‌ ضدشوره، تقویت موی سر، تمیز کننده‌ های پوست و مواد آرایشی - بهداشتی تهیه می ‌شود. در ایران از این گیاه محصول صنعتی ساخته نشده است و به شکل سنتی تهیه می ‌شود. بادرنجبویه؛ مفید برای اعصاب گیاه بادرنجبویه سال ها است که توسط پزشکان مشرق زمین، برای درمان مشکلات خلقی استفاده می‌ شود؛ همچنین مصرف آن جهت سردرد با منشاء عصبی، ضعف حافظه و خستگی روحی مفید است. دکتر علی زرگری در خصوص فواید این گیاه می ‌گوید: "وارنگ بو" یا "بادرنجبویه" در طب عوام برای مصارفی از قبیل رفع دل پیچه ی ناشی از نفخ و تقویت معده به کار می‌ رود و از مصارف اصلی و ویژگی ‌های خاص آن، آرام کردن اعصاب و تقویت قلب است. این گیاه به اشکال مختلفی از قبیل اسانس، عصاره ی روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم کرده استفاده می شود. اسانس این گیاه در آرام کردن درد معده با منشاء عصبی، احساس چنگ زدگی در معده، تپش قلب، سردردهای یک طرفه، سرگیجه، عصبانیت، بی‌ خوابی، استفراغ های دوران بارداری، کم خونی دختران جوان، درد عصبی دندان و رفع تندخویی در دختران جوان و زنان بسیار مو ثر است. برگ این گیاه، بهترین دارو برای کسی است که هنگام نگرانی و اضطراب ناراحتی معده پیدا می ‌کند. دم کرده ی آن نیز جهت تهوع، مراحل اول سرماخوردگی، خستگی عصبی و افسردگی مفید است. گفتنی است کمپرس، پماد و روغن حاصل از این گیاه جهت دفع حشرات و درمان زخم نیش آن ها و رفع تنش عصبی، از زمان ابن سینا تجویز شده است. برگ زیتون؛ کاهش دهنده فشار خون اثر کاهش دهندگی پُرفشاری خون در برگ زیتون و ماده ی اصلی آن در حیوانات آزمایشگاهی، کاملا به اثبات رسیده است. آزمایش های دیگری بر روی حیوانات نشان می دهد که قند خون را نیز کاهش می دهد. از دیگر خواص برگ زیتون، اثرات ضد اسپاسم، آنتی اکسیدان، ضد میکروب، ضد ویروس تبخال، ضد قارچ، ضد آریتمی و گشاد کننده ی رگ های قلب می باشند. همچنین خاصیت گشاد کنندگی رگ های آن در حیوانات آزمایشگاهی نیز به اثبات رسیده است. برگ های جوان و مُسن، از نظر ترکیبات و خواص دارویی با هم مقایسه شده و تفاوتی بین آن ها وجود ندارد. عوارض جانبی: تا کنون آثاری سمی، از برگ زیتون گزارش نشده است. با این حال گاهی ممکن است باعث دردهای معدی گردد. مصرف آن در افراد دارای دیابت ممکن است با کاهش قند خون صورت گیرد. طریقه و مقدار مصرف: بر روی 7 تا 8 گرم خرد شده ی برگ، یک استکان آب ریخته و مدت 5 تا 10 دقیقه می جوشانیم؛ سپس صاف کرده و پس از سرد شدن میل می کنیم. این مقدار را می توان 3 یا 4 بار در روز تکرار کرد. بومادران؛ بهبود دهنده سرماخوردگی گیاه دارویی بومادران کاربردهای درمانی مختلفی دارد که از جمله خواص آن، در درمان سرماخوردگی مشاهده می‌ شود. دکتر شمسعلی رضا زاده، رییس پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی درباره ی این گیاه می گوید: سرشاخه ‌های گلدار گیاه بومادران دارای ویژگی هایی همچون قابض بودن، معرق و ضد اسپاسم است و در درمان سرماخوردگی موثر است. این گیاه همچنین به طور سنتی در درمان کولیک، هیستری، صرع، روماتیسم و پیشگیری از پیری زودرس پوست مفید است. این گیاه بر فعالیت تنفسی نوتروفیل‌ های انسان اثر مهاری دارد که توجیه ‌کننده ی خاصیت ضد التهابی آن است. اثر ضد التهابی این گیاه با داروی ایندومتاسین قابل مقایسه است. همچنین بومادران از زخم معده ی ناشی از ایندومتاسین و اتانل در موش صحرایی پیشگیری می ‌کند و باعث التیام زخم معده ناشی از اسید استیک در موش صحرایی شده است. برگ گردو؛ ضد اسهال و مفید برای پوست برگ گردو حاوی حدود 10 درصد تانن بوده و به همین دلیل دارای مزه ی گس و مایل به تلخ است. مواد مهم دیگر آن، ژوگلون و هیدروژوگلون هستند. ژوگلون، جسم ناپایداری است و به سرعت پلیمریزه شده و به رنگ قهوه ای و سیاه تبدیل می شود. ژوگلون بیشتر در برگ و پوست گردوی تازه وجود دارد و به تدریج از مقدار آن کم می شود و در برگ کهنه، میزان آن بسیار پایین است. علت سیاه شدن دست در تماس با پوست و برگ گردوی تازه، ژوگلون و تغییرات شیمیایی مذکور است. اثرات مهم: پوست گردو دارای خاصیت قابض بوده و به دو صورت خارجی و داخلی(خوراکی) مصرف می شود. مصرف خارجی آن، به صورت دم کرده، پماد، ضماد و یا مرهم می باشد که دارای خاصیت التیام زخم، تسکین اگزما و عفونت های چرکی پوست است. مصرف خوراکی آن، دارای خاصیت ضد اسهال می باشد. اسانس برگ و ماده ی ژوگلون، دارای خاصیت ضد قارچ هستند. در طب عوام، از برگ گردو به عنوان ضد کرم و تصفیه کننده ی خون استفاده می کنند. یکی دیگر از خواص برگ گردو، کاهش قند خون به مقدار کم است. طریقه و میزان مصرف: تهیه دم کرده: بر روی حدود 2 گرم برگ خرد شده، یک لیوان آب سرد ریخته و تا حد جوش می رسانیم؛ سپس 5 تا 10 دقیقه بدون جوشیدن صبر می کنیم و محلول را صاف می کنیم و صاف شده را میل می کنیم. این مقدار مصرف می تواند تا سه بار در روز تکرار گردد. این جوشانده خوراکی می تواند به عنوان ضد اسهال و یا به طور موضعی برای تسکین مشکلات پوست نیز مصرف شود. خاصیت دیگر برگ گردو، کاهش قند خون است که برای این منظور، می توان از جوشانده، 3 تا 7 گرم در روز(بهتر است در دو نوبت تقسیم شود) به طور خوراکی استفاده کرد. برای تهیه ی محلول برای شست و شوی پوست: بر روی 5 گرم برگ خرد شده ی گردو، 200 میلی لیتر آب ریخته و برای مدت 5 دقیقه، جوشانده شود، سپس محلول را صاف نموده و پس از سرد شدن به طور موضعی مصرف می کنیم. مهم ترین اثرات گزارش شده پوست و برگ گردو: ضد درد، ضد کرم، ضد چسبندگی پلاکت ها، ضد میکروب، ضد سرطان، ضدسم، ضد ویروس تبخال، ضدورم، ضد اکسیدان، ضد رادیکال های آزاد، ضد عفونی کننده، ضد تومور، ضد ویروس، افزایش دهنده ی قوای جنسی، قابض، ضد کاندیدیا، هضم کننده، ادرار آور، ضد قارچ، به عنوان رنگ مو، بند آورنده ی خون ریزی، علف کش و حشره کش. -------------------------------------------------------------------------------- منابع: - کتاب گیاهان دارویی و گیاه درمانی – تالیف دکتر محمدحسین صالحی سورمقی - ایسنا - خبرگزاری فارس - ایرنا


برچسب‌ها:

تاريخ : جمعه 8 خرداد 1394برچسب:, | 10:41 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |

از آنجا که طب گیاهی در همه کشورها مورد توجه خاص قرار گرفته و در کشور ما هم از دیرباز مرکز تهیه داروهای گیاهی بوده است ، لذا در اینجا سعی کرده ام جهت اطلاع شما عزیزان ، خلاصه ای از خواص عرقیات را که از منابع معتبر جمع آوری کرده ام برای شما بیان کنم . به امید آنکه مورد استفاده شما قرار گیرد. از مصرف خودسرانه و بدون مشورت با متخصص خودداری فرمایید
 

خواص عرقیات گیاهی ,خواص دارویی عرقیات گیاهی ,فواید عرقیات گیاهی ,[categoriy]

 

خواص عرقیات گیاهی ,خواص دارویی عرقیات گیاهی ,فواید عرقیات گیاهی ,خاصیت عرقیات گیاهی ,عرقیات گیاهی در طب سنتی ,فواید درمانی عرقیات گیاهی ,مضرات عرقیات گیاهی ,فوائد عرقیات گیاهی , عرقیات گیاهی ,طب سنتی ,خواص سبزیجات ,خواص میوه جات , خواص عرقیات گیاهی در طب سنتی ,فواید عرقیات گیاهی در طب سنتی,طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی

» عرق آویشن:
 (طبیعت گرم دارد): اشتها آور ، ضد نفخ و تشنج ، ضدقارچ و درد مفاصل ، ضد عفونی کننده مجاری تنفسی ، تقویت کننده بینایی ، کوفتگی عضلات ، بالا برنده فشار خون و رقیق کننده آن (بعد از غذا میل شود).

» عرق بابونه:
 رفع خستگی و افسردگی ، آرامبخش ، درمان عوارض گوارشی و تقویت مو.

» عرق بید:
 (طبیعت سرد و خنک دارد) اثر قاطع ولی کند بر تب های مداوم دارد ، خواب آور و آرامش بخش ، تب بر ، ادرارآور قوی ، ضد تشنج و یرقان ، برطرف کننده شوره سر ، لطیف کننده مو (باید مو را با آن شستشو داد) ، تسکین کننده دردهای مفصلی و ...

» عرق بهارنارنج: 
(طبیعت گرم و معتدل دارد) آرامش بخش ، تقویت کننده اعصاب و قلب ، درمان کننده بی خوابی ، ضدسکسکه و خواب آور.

» عرق بیدمشک:
 (طبیعت خنک دارد) تقویت کننده قلب و معده ، ملین ، آرامش بخش و خون ساز است ، ضد سردرد و دردهای عضلانی و ...

» عرق خارشتر:
 (طبیعت سرد دارد) ادرارآور قوی ، تصویه کننده خون و کبد ، شستشو کننده کلیه ، مفید برای سنگ کلیه و مثانه ، ضد سیاه سرفه و تب و لرز.

» عرق رازیانه: 
(طبیعت گرم دارد) ازدیاد شیر مادران ، اشتهاآور ، دفع سنگ کلیه و مثانه ، مدر و قاعده آور (مصرف زیاد آن برای آقایان مفید نیست چون هورمون زنانه دارد).

» عرق زیره:
 (طبیعت گرم دارد) ضد چاقی و تنگی نفس ، نیرودهنده و هضم کننده غذا ،بادشکن ، زیادکننده شیر مادران ، تصویه کننده خون ، ضد ناراحتیهای معده (یک فنجان در نصف لیوان آب بعد از غذا).

» عرق شاتره:
 (طبیعت سرد دارد) تصویه کننده خون ، صفرابر ، اشتهاآور ، مسهل اخلاط ثلاثه ، ضد یرقان و خارش بدن ، دافع صفرا و سودای گرم ، رفع کننده نارساییهای کبد ی ، کم کننده غلظت و چسبندگی خون . مدر.

» عرق شوید:
 پایین آورنده چربی و فشار خون ف برطرف کننده آرتروز ، ضد اسید اوریک ، مقوی معده ، بادشکن ، مفید برای سنگ کلیه و مثانه.

» عرق نعنا:
 (طبیعت گرم دارد) بادشکن ، ضد تشنج ، معالج بواسیر ، دل پیچه ، رفع اسهال و استفراغ ، رفع سکسکه ، ضد نفخ ، اشتهاآور ، ضدعفونی کننده.

» گلاب: 
(طبیعت گرم و معتدل دارد) مقوی اعصاب و قلب ، رفع خلط خون و سخت کننده لثه ، درد چشم و حرارت آنرا کم میکند.

» عرق یونجه: 
تقویت عمومی و اعصاب ، جلوگیری از خونریزی ، موثر در رشد اطفال ، زیادکننده شیر مادران ، در ترک اعتیاد بعلت داشتن ماده ساپونین بسیار موثر است.

» عرق کاسنی:
 (طبیعت سرد دارد) مقوی معده ، تب بر ، مفید برای بیماری های اعصاب ، ورم مفاصل ، ورم طحال ، تقویت پوست ، ضد کلسترول ، تصفیه خون ، یرقان ، تسکین حرارت خون ، وجود خون در ادرار ، ملین.

» عرق شنبلیله:
 نیروبخش و مقوی ، مفید برای بیماری قند ، مسلولین و اشخاص ضعیف ،کاهش دهنده کلسترول ، در استعمال خارجی برای قارچهای پوستی مفید است ، کمک به بهبود زخمها ،ضد التهاب گلو و بواسیر (یک فنجان در یک لیوان آب بعد از غذا میل شود).

» سرکه سیب:
 ضد چاقی و چربی خون ، رفع کمبود کلسیم و شکنندگی ناخن ، اختلالات دستگاه گوارش ، پیری زودرس ، زیبایی پوست ، اختلالات بینایی ، رفع تصلب شراین و ده ها خاصیت دیگر.

» عرق سیر:
 پایین آورنده فشار خون ، قند خون ، چربی خون ، تقویت کار گلبولهای قرمز ، تنظیم کننده مقدار کلسترول ،ضدعفونی کننده ، مفید برای ورم معده ، ضد باکتری و ضد سرطان ، جلوگیری از مسمومیت حاصل از نیکوتین سیگار و آلودگی هوا ، خوردن مداوم عرق سیر موهای سفید را سیاه میکند . کم کننده رطوبات معده و مفاصل ، زیبایی پوست صورت.

» عرق گزنه:
 پایین آورنده قند خون ، تنظیم کننده پروستات ، تنظیم خون ، رفع عفونتهای جلدی ، زیادکننده استحکام لثه و شیر مادران.
» عرق مرزه: مقوی قوای جنسی ، درمان کننده نقرس ، فلج و اسهال ، هضم کننده غذا ، ضد انگل ، تقویت کودکان ضعیف ، رفع نرمی استخوان ، تسکین دهنده آسم و ناراحتی تنفسی.

» عرق کرفس: 
درمان رماتیسم ، درد مفاصل ، بواسیر ، شستشوی کلیه و مثانه ، سنگ شکن.


» عرق شیرین بیان:
 معالج زخم معده و اثنی عشر ، مفید در امراض ریوی ، مسکن تشنگی و التهاب معده ، نرم کننده سینه ، مقوی اعصاب ، برطرف کننده گرفتگی صدا ، ضد ترشی معده ، مفید برای ورمهای چشم و گلو و بینی (نیم ساعت قبل از غذا میل شود).

» عرق خارخاسک:
 مدر قوی ، شستشو کننده کلیه و مثانه ، سنگ شکن ، مفید برای سیاه سرفه.

» عرق چهار گیاه اعصاب:
 تقویت اعصاب ، آرامش بخش ، رفع خستگی ، تقویت عمومی ، خواب آور.

» عرق بادرنجبونه: 
بالابرنده فشار خون ، خونساز ، مقوی مغز ، ضد وزوز کردن گوش ، خواب آور ، نشاط آور ، آرامشبخش ، خوش عطر و طعم برای شربت.
» عرق برگ گردو: پایین آورنده قند خون ، ضدعفونی کننده قوی ، مفید برای بیماریهای جلدی.
» عرق پونه:
 (طبیعت سرد دارد) بادشکن ، صفرابر ، آرامشبخش سرفه و خلط آور ، اثر محرک بر ترشحات معده در استعمال خارجی ، برای رفع لکه های جلدی مفید است ، محلل ، ضد نزله و ناراحتیهای ناشی از گریپ.
» عرق بومادران:
 درمان ضعف عضله قلب ، احساس گرفتگی و درد در ناحیه قلب ، ورم معده ، سوء هاضمه ، نفخ روده و سنگ کلیه ، رفع خستگی اعصاب ، تصفیه کننده خون ، تب کهنه ، صرع ، جنونهای خفیف ، قولنجهای کبد ی و کلیوی ، اختلالات بینایی.
» عرق پنیرک:
 ضدعفونی کننده ، رفع سرفه های مزمن ، خلط آور ، برای معالجه زکام و گلودرد ، مسهل و ملین.
» عرق برگ چنار: 
بسیار سرد ، تب بر ، معالج تنگی نفس ، چاق کننده ، برای رعشه و امراض عصبی مفید است.
» عرق تمشک:
 تب بر ، مفید برای سرماخوردگی و سرفه و حصبه و سرخک ، خلط آور.
» عرق بیدگیاه:
 مقوی قلب ، جلوگیری از انسداد شراین ، دشمن سرسخت سنگ کلیه و مثانه ، ضد چربی اضافی بدن.
» عرق کاکوتی:
 مقوی معده ، اشتها آور ، رفع سوء هاضمه ، ضدعفونی کننده مجاری تنفسی ، تقویت کننده بینایی ، ضد نفخ و قارچ و درد مفاصل و سیاتیک (بعد از غذا با نصف لیوان آب میل شود).
» عرق سنبل الطیب:
 (طبیعت گرم دارد) برطرف کننده تشنج ، دلهره ، میگرن و ورم طحال و ناراحتیهای عصبی.
» عرق گل گاو زبان:
 (طبیعت گرم دارد) آرامش بخش ، تقویت کننده اعضای بدن است ، نشاط بخش روان ، سودا و صفرا را از بین میبرد.
» عرق گل زوفا: (طبیعت گرم دارد) مفید جهت سرفه های شدید و سرماخوردگی است.
» عرق نسترن:
(طبیعت گرم دارد) تقویت کننده قلب و تصفیه کننده خون است ، اسهال کودکان را قطع میکند ، دارای ویتامین C میباشد.
» هشت عرق قلب و اعصاب:
 (طبیعت معتدل دارد) آرامش بخش ، مفید جهت تپش قلب ، استرس ، دلهره و ناراحتیهای روحی و افسردگی و خواب آور.


برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 21 ارديبهشت 1394برچسب:, | 20:56 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |

 

عرقیات گیاهی,خواص عرقیات گیاهی

 در فصل تابستان بیشتر از فصل‌های دیگر سال تمایل به نوشیدن انواع و اقسام آبمیوه‌ها و نوشیدنی‌های خنک داریم و بیش از هر فصل دیگری از این نوشیدنی‌ها در سبدغذایی خود قرار می‌دهیم. نوشیدنی‌هایی که به صورت طبیعی یا صنعتی آنها را تهیه و از آن برای افزایش رطوبت و کاهش دمای بدن‌مان استفاده می‌کنیم اما علاوه بر این نوشیدنی‌ها که قالب آنها از آبمیوه و عصاره انواع و اقسام میوه‌های تابستانی تهیه می‌شود، می‌توانید از عرقیات گیاهی نیز بهره ببرید. تهیه شربت از عرقیات گیاهی علاوه بر آنکه می‌تواند از عطش و دمای بدن‌تان بکاهد، می‌تواند فواید متعددی برای سلامت جسم و روح شما داشته باشد. در روزهای باقی‌مانده از تابستان این شربت‌های گیاهی را در کنار اعضای خانواده تهیه کرده و تابستانی خنک و سالم را با عرقیات گیاهی تجربه کنید.

 

 به نوزادتان شير مي‌دهيد
رازيانه را فراموش نكنيد

به گفته درمانگران طب سنتي خانم‌هايي كه در دوران شيردهي قرار دارند و به نوزادشان شير مي‌دهند با نوشيدن عرق رازيانه يا دمنوش تهيه شده از گياه رازيانه مي‌توانند به ازدياد ميزان شير خود و تغذيه بهتر نوزادشان اميدوار باشند.  توجه داشته باشيد كه عرق رازيانه از جمله عرق‌هاي گياهي با طبع گرم است كه مصرف بيش از اندازه آن توسط افراد گرم مزاج توصيه نمي‌شود، بنابراين بهتر است براي استفاده از خواص اين عرق گياهي حتما با متخصص طب سنتي مشورت كنيد.

 اين عرق گياهي علاوه بر اين در درمان سنگ كليه و مثانه و همين‌طور كاهش دردهاي قاعدگي در زنان توصيه شده است.


گرما بدخلق‌تان مي‌كند
بهارنارنج بنوشيد

درمانگران طب سنتي خواص مختلفي براي عرق بهارنارنج نام برده‌اند. اين درمانگران نوشيدن يك ليوان عرق بهارنارنج را در طول روز بهترين روش براي تقويت اعصاب و قلب مي‌دانند و بر اين باورند كه نوشيدن اين عصاره گياهي در صورتي كه طبيعي و خالص باشد مي‌تواند آرامش‌بخش‌ترين داروها و خوراكي‌هاي طبيعي در جهان باشد. در روزهاي گرم تابستان كه دماي هوا بالا مي‌رود و ميزان تعريق بدن زياد مي‌شود، خلق و خوي بسياري از آدم‌ها تحت تاثير قرار مي‌گيرد و تند مي‌شود. براي پيشگيري از اين حالت توصيه مي‌كنيم هر روز عصر نصف ليوان عرق بهارنارنج را با نصف ليوان آب و 2 قطعه يخ مخلوط كنيد و آن را با يك قاشق سكنجبين شيرين كرده و ميل كنيد. نوشيدن عرق بهارنارنج علاوه بر تقويت اعصاب مي‌تواند به تسكين و دردهاي ناشي از نفخ معده كمك كند.


 متابوليسم بدن‌تان كند است
زيره سبز را در برنامه غذايي بگنجانيد

اگر در گروه افرادي قرار داريد كه به دليل متابوليسم و سوخت‌وساز كندي كه دارند روند هضم و جذب مواد غذايي در آنها كند است، به شما توصيه مي‌كنيم مصرف دانه‌ها و عرق زيره سبز را به برنامه  غذايي خود اضافه كنيد. زيره سبز علاوه بر آنكه متابوليسم بدن را بالا مي‌برد و به سوخت و ساز بهتر مواد غذايي در بدن كمك مي‌كند، اثر ضدچاقي دارد و مي‌تواند به خوبي موجب شكستن سلول‌هاي چربي و كاهش وزن بدن شود. افرادي كه زيره سبز را يك تا دو بار در طول هفته مصرف كنند علاوه بر اين خواص مي‌توانند از خاصيت بادشكن و پيشگيري از تنگي نفس آن بهره بگيرند.


در هواي گرم دچار سردرد مي‌شويد
شربت خاكشير بنوشيد

 عرقیات گیاهی,خواص عرقیات گیاهی

 در روزهای گرم تابستان به ویژه روزهایی که مجبورید زیر نور و تابش خورشید به محل کار بروید یا برای خرید از خانه خارج شوید، حتما شربت خاکشی بنوشید. نوشیدن شربت خاکشی که با مقداری گلاب و شکر طعم‌دار شده باشد، تاثیر زیادی در کاهش حرارت بدن، تسکین سردرد، بی حالی و سرگیجه ناشی از گرما دارد. این شربت علاوه بر این مقوی معده و هاضمه بوده و در رفع التهاب‌های کلیه و مجاری آن بسیار موثر است. مي‌توانيد اين شربت را با تركيب آب و عرق شاهتره فراهم كنيد و حتي از آب و عرق بهارنارنج نيز براي بهبود طعم و خواص درماني اين عرق استفاده كنيد.

گاز معده اذيت‌تان مي‌كند
عرق درماني كنيد

مردان و زنان زيادي وجود دارند كه بلافاصله بعد از مصرف مواد غذايي دچار تورم و گاز معده مي‌شوند و اين مسئله بر زندگي آنها تاثير منفي مي‌گذارد به‌گونه‌اي كه درد ناشي از دلپيچه و مشكلات جانبي آن هر بار بعد از مصرف وعده‌هاي غذايي به ويژه غذاهايي كه در آن مواد نفاخ وجود دارد، دچار مشكل مي‌شوند. عرق نعناع از آن دست نوشيدني‌هاي گياهي و دارويي است كه مي‌تواند تاثير مستقيمي بر عملكرد معده و دستگاه گوارش و پيشگيري از ابتلا به گاز معده و دلپيچه داشته باشد.

 اگردر تابستان ضعف مي‌كنيد
عرق شويد بخوريد

بسياري از مردم به ويژه افرادي كه طبع و مزاج گرم و خشك دارند با شروع فصل تابستان دچار ضعف‌ها و سردردهايي‌ مي‌شوند كه اصلي‌ترين و مهم‌ترين عامل آن گرماي هوا و تابش مستقيم نور خورشيد است. اگر در گروه اين افراد قرار داريد، مي‌توانيد همراه با وعده‌هاي غذايي‌تان شربت عرق شويد بخوريد. براي تهيه اين شربت كافي است نصف ليوان عرق شويد را با نصف ليوان آب و يك قاشق غذاخوري سكنجبين تركيب و آن را در انتهاي هر وعده غذايي ميل كنيد. نوشيدن اين عرق گياهي علاوه بر پيشگيري از ضعف عمومي بدن مي‌تواند به هضم و جذب بهتر مواد غذايي كمك كند و با تقويت معده و دستگاه گوارش توان و انرژي بدن افراد را در تابستان تقويت كند.

درد معده داريد
روزي يك فنجان عرق نسترن بنوشيد

درمانگران طب سنتي بر اين باورند كه نوشيدن روزانه يك فنجان عرق نسترن مي‌تواند تاثير زيادي در پيشگيري از ابتلا به ناراحتي‌ها و اختلال‌هاي دستگاه گوارش به ويژه بيماري‌هاي معده، كليه و روده داشته باشد. افرادي كه به تجويز متخصص طب سنتي نوشيدن يك فنجان عرق نسترين طبيعي و خالص را به برنامه غذايي روزانه‌شان اضافه كنند، مي‌توانند به سادگي از ابتلا به كرم روده، درد معده و تشكيل سنگ و بلور در كليه‌هايشان آسوده خاطر باشند. علاوه بر اين نوشيدن عرق نسترن و دمنوش تهيه شده از گياه خشك شده نسترن مي‌تواند علاوه بر رفع سردي بدن به درمان اسهال‌هاي رايج در فصل تابستان كمك كند.

هرگز این نکات را فراموش نکنید

* نگهداری از عرق و شربت گیاهی شرایط خاصی دارد که در صورتی که این شرایط رعایت نشود خواص این نوشیدنی‌ها تحت تاثیر آن کم شده یا به‌طور کلی از بین می‌رود.

*بهترین روش برای نگهداری از عرقیات گیاهی قرار دادن آنها در ظروف شیشه‌ای تیره‌رنگ یا آلومینیومی است به گونه‌ای که در آنها به طور کامل بسته شود.


* برخی عرقیات مانند گلاب و هل در مقابل نور خورشید و گرما عطر و خاصیت خود را از دست می‌دهند بنابراین سعی کنید این عرقیات را دور از تابش خورشید و در مکانی خنک قرار دهید.

* عرقیات متناسب با شرایطی که تهیه و تولید می‌شوند از يك تا 3 سال تاریخ مصرف دارند، بنابراین هنگام مصرف عرقیات گیاهی به تاریخ انقضاي آنها دقت کنید.


* از نگهداری عرقیات گیاهی در مکان‌های گرم و مرطوب پرهیز کنید. این مکان‌ها خاصیت عرقیات را از بین می‌برند.

* برای مصرف عرقیات تلخ مانند عرق نعناع، عرق بید یا عرق کاسنی و کم کردن میزان تلخی آن از عسل، نبات، سکنجبین یا کمی آبمیوه استفاده کنید.

منبع:bartarinha.ir


برچسب‌ها:

تاريخ : دو شنبه 21 ارديبهشت 1394برچسب:, | 20:56 | نویسنده : mostafa.k-zahra.h-sara.r |
صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد
.: Weblog Themes By BlackSkin :.